Sisareni Tarja osti pari vuotta sitten silloin viisi vuotiaan suomenhevosruunan nimeltä Suikun Ihme eli Ralli. Ennen Rallia Tarjalla oli suomenhevonen nimeltä Tupla-Tuli (Tupla), mutta tavattuaan Rallin Tarja menetti sille osan sydämestään ja kuultuaan sen olevan myynnissä meni heppa vaihtoon. Rallilla oli pääasiassa ajettu, mutta oli sillä satulakin ollut selässä ja kerran sillä oli ratsastettu tyyliin pelto ympäri. Tarja on pikkuhiljaa opettanut Rallia ratsuksi, mutta koska sillä on selvästi enempi haluja juoksijaksi, niin Tarja on alkanut valmentamaan sitä ravuriksi. Ravipuolella oikeisiin raveihin päästäkseen hevosella täytyy olla nimetty (ja kurssin läpäissyt) vastuuvalmentaja. Ravipuolella hevosen omistaja ei suinkaan ilmoita kopukkaa starttiiin vaan vastuuvalmentaja, paitsi tietty jos omistaja istuu kummallakin pallilla Mitä tahaansa kopukkaa ei voi myöskään ilmoittaa starttiin, vaan sen on ensin juostava koelähdössä alle tietyn kierrosajan. Ravipuolella liikkuu sen verran rahaa, ettei starttimaksuja ole ihan oikeissa raveissa, mutta harjoitusraveissa voi muutaman euron joutua maksamaan. Jokaisella hevosella täytyy olla vuosittain uusittava kilpailulisenssi, jonka hinta on 30 euroa. Raveissa on aina paikalla eläinlääkäri, joka seuraa lämmittelyjä ja tarvittaessa ottaa kopukan tarkempaan syyniin. Tarjalla ei ole itsellä raviohjastajakorttia, mutta on löytänyt innokkaan kuskin Rallille. Raviohjastajille maksettava palkkio koostuu 17 euron "penkkirahasta" + sen päälle maksetaan 15 % hevosen saamasta voittosummasta.

Ralli on juossut kolmivuotiaana parin startin verran, joskin ovat ilmeisesti koelähtöjä, koska ajat ovat sangen heikkoja. Elokuussa Ralli juoksi ensimmäisen harjoitusravivoittonsa Varpaisjärvellä. Sieltä ei palkintorahoja tullut, vaan Ralli sai itselleen loimen, mutta koska aika oli riittävän hyvä sai  Ralli pääsylipun oikeisiin raveihin. Niinpä se starttasi syyskuussa tasoitusajossa, jonka matka oli  2160 m. Ralli pinkoi 14 hevosen lähdössä neljänneksi tienaten ensimmäiset kaurarahansa eli 30 euroa. Eilen se starttasi ekoissa isoissa raveissaan Sorsasalossa ja lähtö oli myös voittajavetokohteena. Rallilla oli koko lähdön heikoin ennätys, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta niin vaan se pinkoi kuudentoista hepon joukossa kuudenneksi tienaten palkointorahoja 40 euroa. Lähdön voit katsoa täältä: http://tototv.maxinetti.fi/player/archive/3307/1 Rallin tunnistaa alkuvolttauksesta siitä, että sen on toiseksi takimmaisessa ryhmässä se joka heittää päätään ja kävelee välillä. Ei ollut oikein kuulema perustanut lähdön uusimisesta Merjalla on musta takki ja valkoinen ajokypärä. Toiseksi viimeisellä kierroksella Ralli ottaa lyhyen laukan, jonka selostaja myös mainitsee.

Hippoksen sivuilta löytyy näppärä Heppatietokanta josta olen Rallin tietoja katsellut. Kuinka ollakaan tuli mieleen naputella sinne muutaman vanhan heppatutun nimi ja kuinka ollakaan löysin sieltä esim. Irkun, jota hoidin Vuorelassa vuonna -80 sen ollessa pikkuvarsa. Irkusta olikin kehkeytynyt ihan oikea ravihevonen ja se oli juossut peräti 109 lähtöä ansaiten huikeat  11 176,00 €. Irkku on kuollut vuonna 2002. Myös entinen kisaratsuni Rigel löytyy sieltä, muttei tietty mitään ratsastustuloksia. Rigel on kuollut vuonna 1999 kunnioitettavassa 21 vuoden iässä.