Eilen fillaroin taas töihin. Istumaosasto oli vielä lauantain jäljiltä hiukan hellänä, mutta muuten pyöräily sujui hyvin. Pitkän vatvomisen jälkeen ilmoitin Joyn Porvoossa 30.8. pidettävään ryhmien 1 & 8 näyttelyyn. Rasittavaa, miten vaikeaksi noinkin pienen päätöksen tekeminen voi mennä ja mitä enemmän ikää tulee sitä enempi näyttää vatvottavaa riittävän. Lopullisen päätöksen perustelin itselleni sillä, että Joy on silloin jo 15 kk, joten jos se saa vähintään H:n niin tulevaa AVA-titteliä varten on sitten näyttelytulos olemassa. Kesän kolmesta näyttelystä pitäisi saada jostain vähintään varaserti, tai luultavimmin näyttely"innostus" alkaa laantua, sillä käyn niissä elokuun jälkeen vain ja ainoastaan saadakseni sertin. Näyttelyseisomista ei ole taas treenattu ollenkaan, joten täytyisi varmaan ryhdistäytyä sillä saralla. Sovin eilen Sirkan kanssa, että menen elokuussa kolmipäiväisen pohjoisen matkansa ajaksi hoitamaan hevosiaan. Penakin on paikalla, mutta koska hän sairastaa parkinsonintautia, ei hän välttämättä pysty hepoja huoltamaan, eikä hän olekaan mikään hevosihminen. Olisin tietty mennyt muutekin heille muutamaksi päiväksi, mutta kiva kun voin olla visiitilläni muutekin hyödyksi.

Illalla kävin Joyn kanssa hiukan treenaamassa. Mäntyniemen Kati sattui kentälle samaan aikaan, joten kävin antamassa hänelle onnitteluhalin tokon MM-joukkuekullan johdosta. Joy yhtyi onnitteluun lipaisemalla Katia kasvoista. Kummallista kyllä minun ei tarvinnut tällä kertaa vetistellä yhtään, vaan onnistuin onnittelemaan ihan kyynelehtimättä. Se on erittäin harvinaista minulle, mutta ah niin toivottavaa! Aloitin treenit verkkopujottelulla, eli putken kautta eri kulmista kepeille ja lopulta kuolleesta kulmasta putkeen. Joy ei tehnyt ensimmäistäkään pujotteluvirhettä, tai törmäillyt verkkoon. Koska opetan nyt ensimmäistä koiraani verkoilla ilahtuisin kovasti tiedosta, täytyykö verkot jotenkin häivyttää, vai hoksaako koira vaan yht´äkkiä, että kyseessä on ihan sama este ilman verkkojakin. Harjoittelin myös sikapitkässä nurtisissa olevalla keskikentällä takaaleikkauksen kautta pussiin lähettämistä jälleen kuolleesta kulmasta, sekä käännöksiä ja rengasta. Käännösharjoitukset eivät menneet kovin hyvin, sillä en muista aiemmin opettaneeni koirilleni kääntymistä ja taidan olla siinä vähän käsi. Mentiin myös kerran keinu, ihan irti ja oikein hienosti. Pian Ellu tuli kentälle Pintelin ja Haulin kanssa, josta seurasi tietysti Joyn ja Haulin iloittelua.

Tänään olen selvitellyt sähköpostin vastaanottamista kännykällä. Odotan erästä tärkeää sähköpostia, jonka tarkkaa saapumisaikaa en tiedä ja koska asian päätös kannaltani onnellisella tapaa riippuu ko. sähköpostiin vastaamisnopeudestani, haluan olla myös lomani aikana sähköpostilla helposti tavoitettavissa. 3G-puhelimessani on Soneran liittymä ja minulla on Kolumbuksen sähköposti, mutta ongelma hoitui näppärästi niin, että avasin pp.sonera.net-osoitteeseen sähköpostilootan, johon sitten jatkolähetän Kolumbuksen sähköpostit lomani ajan. Lisäksi otin sähköpostiini maksullisen virussuodattimen, joten ne kymmenet roskapostit, jotka Kolumbus-meiliin päivittäin tulevat suodattuvat nyt automaattisesti pois. Lähempänä lomaani muutan vielä kännyni palvelupaketin sellaiseksi, että rajaton surffaaminen maksaa vain 3,90 e / kk. Testasin aamulla kännyllä surffamista ja se on kyllä tuskastuttavan hidasta, mutta mielummin luen hitaasti latautuvia s-posteja kuin olen ilman.