Kisapäivänä oli kolmosluokille kolmen agiradan verran kisoja ja ilmoittautumisia tuli huikeat 678 kpl. Koskapa vuorokaudessa alkoivat tunnit käydä vähäiseksi jouduttiin kisa aloittamaan jo klo 7 ja tietty mediluokilla. Tiistain treeneissä jalka osoitti haluttomuuttaan spurtteihin, mutta keskiviikon treenien jälkeen se vaikutti selvästi edellispäivää paremmalta, joskaan sillä ei spurtattu sitä vähääkään. Niinpä keksin laittaa reiteen Back on Track -polvituen, joka on varsinaiseen tarkoitukseensa liian löysä, mutta toimitti hyvin reisituen virkaa, paitsi että valui aika pahasti.

Radat olivat kaiken kaikkiaan aika järkyttävää katsottavaa! Rytmi on ihan kateissa ja koirassa oli intoa kuin pienessä kylässä (tosin sehän on vain positiivinen asia). Koskapa en voi spurtata piti tehdä joitakin todella huonoja ohjausvalintoja, mutta onneksi sain juostua kaksi jälkimäistä rataa niin ettei jalkaan sattunut lainkaan. Ainoastaan ekalla radalla juoksin puomin viertä liian reippaasti, josta tuli sitten heti huomautus. Jalkaa alkoi illalla kivistää, mutta oikeastaan vain istumisen aikana. Auton penkki on pahimmasta päästä. Särky ei kuitenkaan ole ollut niin voimakasta, että olisin tarvinnut särkylääkettä.

A-kisa

B-kisa

C-kisa

Viime päivinä on päässäni alkanut muhia ajatus varaohjaajan hankkimisesta Joylle. Uusimman sääntömuutoksen myötä maajoukkuekarsintoihin ei voi noin vain vaihtaa ohjaajaa, sillä vaadittavat tulokset ovat koirakkokohtaisia. Tämä tarkoittaisi sitä, että jos vaikkapa reisivammani pahenisi niin, etten voisi itse ohjata Joyta jäisi se pois koko kisasta (no juu, itseltänikin puuttuu vielä kaksi nollaa, joten omakaan osallistuminen ei ole kirkossa kuulutettu). Tänä aamuna keksin ketä haluaisin pyytää ja kuinka ollakaan törmäsin häneen kisapaikalla ja hänkin innostui asiasta. Nyt sitten vaan järkkäämään yhteisreeniä ja testaamaan kuinka yhteistyö lähtee sujumaan.

Arvokisoihin vaadittavat tulokset:

Maajoukkuekarsintojen 2010 tulosvaatimukset

Tulosvaatimukset ovat koirakko (ohjaaja & koira) -kohtaisia.

Osallistumisoikeus on SKL-FKK:n koirarekisteriin rekisteröidyillä puhdasrotuisilla koirilla. Koirakoiden tulee täyttää jompikumpi seuraavista kriteereistä:

- Vuoden 2010 suomenmestari tai
- Koirakon tulee olla saavuttanut 7.7.2009 - 5.7.2010 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) nollavoitto ja yksi (1) tuplanollatulos. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.

Yksilö SM-kilpailujen 2010 tulosvaatimukset

Osallistumisoikeus on SKL-FKK:n koirarekisteriin rekisteröidyillä puhdasrotuisilla koirilla. Koiran tulee täyttää joku seuraavista kriteereistä:

- Vuoden 2009 suomenmestari
- Hallitseva piirinmestari tuloksella 0 tai
- Koiran tulee olla saavuttanut 2.6.2009 - 7.6.2010 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältäävähintään yksi (1) tuplanollatulos. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.