Vapaa viikonloppu tuntui ihan luksukselta kiireisen työviikon jälkeen. Perjantai-iltana jouduin vielä riitaan asiakkaan kanssa, joka ei suostunut käsittämään miksi hänen pitäisi maksaa 6:n meillä kehityttämänsä filmirulllan kehitysmaksu. Filmit olivat alivaloisia, mutta olin joutunut tietysti kehittämään ne asian todetakseni. Asiakaan mielestä oli aivan käsittämätöntä joutua maksamaan niistä, kun eihän hän saanut mitään! Kuvia niistä ei alunperinkään pitänyt tehdä, vaan polttaa cd:lle, mutta huomattuani huonon laadun en tietenkään polttanut cd:tä. Keskustelu kävi jokseenkin tiukkaan sävyyn kunnes lopulta keksin soittaa toimitusjohtajallemme ja asia sattaiin ratkaistuksi. Töistä päästyäni adrenaliinit olivat hyvin korkealla, mutta onneksi Pirkko tuli käytävällä vastaan ja menimme Pressoon jäätelölle =)

Eilen kävin joululahjaostoksilla. Tai no, rahaa meni melkein 200 euroa ja sain vain yhden 15 eur arvoisen lahjan ostetuksi. Ostin myös joulukorttirekvisiittaa, juhlapaidan ja jakun, pienen käsilaukun, autoon jäähdytys- ja tuulilasinpesunestettä, litran öljyä, niin ja heräteostoksena mp3-soittimen. Onnistunut ostosreissu siis =) Keravan Honkkarissa käydessäni huomasin lähelle tulleen Mekka-nimisen suuren kaupan. Niinpä suunnistin sinne ja kyseessä oli uusi kenkäkauppa. Asiakkaita oli lisäkseni vain muutama, mutta keskellä myymälää oli nuorisojoukko, jonka keskipisteenä kukapa muukaan kuin BB-Niko! Olen silläkin tapaa outo tyyppi, että kiusaannun moisista tilanteista, enkä olisi kauppaan mennyt, jos olisin tiennyt siellä olevan nimmarien jakotilaisuus. Vaikka minusta juuri BB-Niko oli tämän tuotantokauden ehdottomasti viihdyttävin henkilö, niin ei tullut kyllä mieleenikään mennä pyytämään nimikirjoitusta. Lähtiessäni vilkaisin syrjäsilmällä joukkiota ja myös BB-Henna oli paikalla. 

Illalla oli vuorossa JAUn pikkujoulut Zapatassa Järvenpäässä. Minulla oli aikamoisia ongelmia perillepääsyn suhteen, sillä kyytini oli eränäisistä syistä johtuen reippaasti myöhässä ja ehdin kävellä vastaan jo Keravan terveyskeskuksen eteen ja odottaa siellä yli puoli tuntia. Jälkeenpäin tajusin, että olisin ehtinyt kävellä samassa ajassa Zapataan. Lähes koko muu seurue oli jo ehtinyt syödä, mutta onneksi saimme uudet ruuat, eikä vain uudelleen lämmitettyjä. Ilta oli muuten oikein onnistunut ja hauska. Ruokailun ajan oli alakerrassa vielä rauhaisa meininki ja loppuillan vietimme yläkerrassa meille varatussa tilassa. Yöllä sain kyydin kotiin ja olotila oli sitä luokkaa, että varasin sängyn viereen pesuvadin. Sain illalla hyvän vinkin krapulan torjuntaan, eli join lähes puoli litraa vettä "unilääkkeeksi" ja kas, ei minkäänlaista pahoinvointia / päänsärkyä aamulla!

Tänä aamuna värkkäsin koneella joulukorttikuvia ja ihmettelin kun tietokone hurisi niin kovasti, että minulle tuli jo vähän huono olo. Lähtiessäni ulos koirien kanssa huomasin hurinan seuraavan minua ja syylliseksi osoittautui vasen korva, joka kuulosti siltä kuin korvassa olisi ollut joku sähkölaite päällä. Pikkujouluissa ei soinut musiikki kovalla, mutta puheensorina oli välillä sangen voimakas. Onneksi tinnitus on jo loppunut.

Illalla olin Sanna K:n ja Hanna H:n kanssa kimppareeneissä Tehotiimin kotitehtävän merkeissä. Pikkujoulujen jäljiltä olin tosi väsynyt, joten treenaaminen oli aikamoista pakkopullaa ja kun backlapin kanssa tuli hankaluuksia, niin lopulta paloi käämi ja oli lähdettävä jäähylle. Tehtiin muutama backlap-toisto yksittäisellä esteellä lelun avustuksella ja alkoihan se sitten sujua. Saksalaisen kanssa edelleen isosti ongelmia, kun jalat vaan väkisin kääntyvät koiraa kohti.
Tein myös jenkkikäännöksen alkeisharjoittelua ja muutaman keinun. Keinulla tahdon ajautua liian paljon koiran edellä, eli kun maltan tehdä rauhassa, niin tekee oikein kauniisti.

Tänä viikonloppuna otin myös joulukorttikuvat ja tämä on lopullinen versio: