HSKH:n kisat Vuokkoset Areenalla, tuomarina Seppo Savikko. Vuokkoset Areenalla kisaamisessa on minulle aina pieni extrajännite, sillä Joyhan ei tunnetusti arastele pissata / kakkia keinonurmelle ja ko. hallissa sakko on huikeat 25 euroa/kerta. Lisäksi tällä kertaa kisan aikataulu oli erittäin tiukka, joten kisakirjeessä luki, että ilmoittautuminen päätty aina ½ tuntia ennen luokan ilmoitettua alkamisajankohtaa, jonka jälkeen kirjoja ei enää oteta vastaan. Kykenen kyllä normisti tulemaan ajoissa kisapaikalle, mutta tällä kertaa paikalla piti olla viimeistään klo 7.30 ja koska muut koirat piti Funnyn juoksun takia jättää kotiin, niin ne oli lenkitettävä ennen lähtöä. Ei siinä mitään, olin ensimmäisiä paikalle saapuneita kisaajia ja kylläpä myöhästynyt kisaajakin näytti radalle päässeen. 

Ekana kirmattiin agilityrata, joka meni osaltamme hyllylle jo esteellä neljä. Tarkoitus oli linjata Joy hypyltä kolme neloselle ja takaaleikkauksella kääntää sarjan B-osalle, mutta onnistuin kääntämään Joyta niin voimakkaasti kolmoselta, että kääntyikin jo ennen nelosta ja meni sen takaakiertona. Lisäksi onnistuin vetämään sen keinulta liikkeen mukaan. Jotain extrapitkiä kaarroksiakin tuli, kun kennelyskätauon jälkeen Joy on taas kaahottanut tavallista kovempaa. Tästä radasta ei ole videota, kun en viitsinyt pyytää ketään kuvaamaan.
Toisella radalla Joy alkoi vähän hiipiä lähdössä, joten jouduin palaamaan hieman takaisin päin, mutta Sepon pilli pysyi onneksi hiljaa. Kääntöni kolmoselta jäi jokseenkin vaisuksi, tai sitten Joy vaan tuli siitä läpi, mutta sain pidettyä koiran reitillä. Ekaan putkeen viennissä tuli paljon virheitä, edelliset hypyt nimittiäin antoivat suoraan putken keskelle ja jos ohjaaja jäi yhtään koiran taa, kaartoi peliväline putken väärään päähän. Niinpä päätin pari koiraa ennen omaa vuoroani, että käännän takaaleikkauksella Joyn putken oikeaan päähän ja sitten vaan on ehdittävä pussin taa ennen koiraa. Pirun täpärälle meni, mutta kerkesin. Seuraavan putken jälkeiselle hypylle en oikein ehtinyt, joten Joy kääntyi väärään suuntaan, mutta ei hätää, sain pidettyä reitillä. Pujotteluun vieti onnistui nappiin ja siinä koiran viertä kirmatessa alkoi kuuluttajan hehkutuskin porautua tajuntaan.  Pujottelun jälkeen kääntö hypylle ja sitten aivan keskiviikon treenejä vastaava kohta, jossa koira piti saada takaakiertoon. Lähdin vähän naftisti ekalta hypyltä liikkeelle, joten kuvittelin etten ehtisi näyttämään takaakiertoa ja hieman käännyin Joyn suuntaan nähdäkseni missä se oikein tuli. Tuo pikkiriikkinen hartialinjan kääntö riitti merkiksi Joylle ja se kääntyi minusta 90 astetta pois päin ja hylky oli tosiasia. Hirmuisen hyvä mieli kisasta kuitenkin jäi, vaikkei mitään muuta jäänytkään. Video (radasta puuttuu kolme ensimmäistä estettä)

Kotiin päästyäni ruokin koirat ja aloin puuhata jotain koirien vetäytyessä päikkäreille. Tunnin parin päästä olin lähdössä ulos ja Joy nousi seisomaan ja lähti liikkeelle voimakkaasti vasenta etujalkaansa ontuen. Tuntui aristavan hieman kahden reunimmaisen varpaan seutua, mutta liikutettaessa vertyi ontumattomaksi. Joka kerran sen päivän ja illan aikana makuulta noustessaan oli vähintäänkin jäykän oloinen ja pahimmillaan ei halunnut edes laittaa vasenta jalkaa maahan. Koskapa Joy ontui jokunen viikko sitten kisoissa ja sen jälkeenkin olen nähnyt sen välillä liikkuvan juurikin levon jälkeen jäykästi päätin tilata sille tutkimusajan.