Sain juuri tiedon, että aiemmin mainitsemaani koirakirjaan olisi tällä hetkellä menossa kuvistani kanteen walesinterrieri Vapun kuva ja pari muuta sisäsivuille. Korvaus kuvien käytöstä olisi 100 eur kansikuva ja 20 euroa / kpl muut, sekä luonnollisestikin kuvaajan nimi kirjaan. Kuvittelin parhaimmillaankin korvauksen olevan alle sadan euron luokkaa, mutta kiva saada vähän kaluston hankintaan käytettyjä kuluja takaisin päin. Verothan tuosta tietysti joutuu maksamaan, mutta tuleepa sivuverokortillekin jotain käyttöä ;)

Eilen oli Joyn treenit ja jatkoimme samanlaisella kuviolla kuin edellisellä kerralla, mutta nyt mentiin kolmen vierekkäin olevan hypyn taakse ja käännettiin kakkoselta koira viereen kolmoselle ja otettiin vastaan neloselta ja lähetettiin sitten nelosen kanssa linjassa olevalle hypylle. Tämä oli meille erittäin helppoa ja vain kaksi virhettä tehtiin, ts. lähdin liian aikaisin kakkosen takaa liikkeelle ja Joy seurasi. Vuoroamme odotellessa tein kaksi kertaa pujottelun kummaltakin puolelta ja koskaan aiemmin Joy ei ole pujotellut niin lujaa. Se jopa korjasi itse kerran virheensä, kun oli jättämässä keppiä väliin!! Ihan tarkoituksella olen treenannut nyt pujottelua vähemmän ja hyvin on asia hautunut. Totesimme kouluttajan kanssa, että Joy seuraa erittäin tarkkaan kroppaani ja menee lujaa, mutta rauhallisesti. Ei siis kohkaa ylimääräistä, vaan tekee hyvällä draivilla, mutta kuulolla.
Päivän toinen harjoitus oli välistävetoja, eli menimme ne kolme vierekkäistä hyppyä niin, että koira piti vetää hypyn jälkeen hyppyjen välistä itseni luo ja lähettää sitten seuraavalle. Jostain syystä en millään saanut Joyta sujuvasti viimeiselle hypylle, vaan se meni aina oikealta sen ohi. Omaa vuoroa odotellessa harjoittelin sylikäännöstä ja ensimmäistä kertaa koskaan, se kääntyikin minua kohti eikä minusta pois, niin kuin sylkkärissä pitäisi. Sylkkärin harjoittelu on kyllä unohtunut täysin, joten täytyy palautella se takaisin mieleen. Treenien lopulla Pirkko tulikin paikalle, joten pääsin tekemään kummallakin koiralla vielä muutaman toiston puomilla. Joy kävi niin kuumana, että parilla kertaa oikein vinkui. Mielestäni tämän kontaktimenetelmän hienous on siinä, että koiran viretilaa nostetaan niin paljon, ettei se kertakaikkiaan enää voi olla kisoissa enenmmän kierroksilla. Monet koirathan tekevät täydelliset kontaktit treeneissä, mutta loikkivat kisoissa. Vaikka helposti syyllistetään ohjaajaa, ettei tämä tee ohjaustaan samoin kuin treeneissä, niin yhtä lailla pitäisi miettiä mikä ero on koiran viretilassa treeneissä ja kisoissa.

Sain kyytiasian järjestykseen, joten viikonloppuna pääsen seuraamaan agilityn SM-kisoja!!