Lauantaina olin töissä klo 16.15 asti. Kotiin päin ajellessa sain viimeinkin soitettua Jounille ja tilattua polttopuita. Alustavasti sovimme toimituspäiväksi ensi viikon sunnuntain.
Kuudeksi oli tarkoitus mennä Kaitzun ja Helin talkoisiin, mutta enpä ehtinyt olla siellä kauaakaan, kun sain soiton, että JAUn kisaesteiden pakkaustalkoissa oli vain kaksi henkilöä ja molemmat vielä naisia. Niinpä lupasin mennä heitä auttamaan, sillä eihän kaksi naisimmeistä saa edes A:ta siirrettyä. Puolitoista tuntia myöhemmin palasin sitten Kaitzulle ja Helille, mutta onneksi mitään talkootyötä ei enää ollutkaan. Heli piti minulle talon esittelykierroksen ja Kaitzu esitteli tontin ja saunan. Tosi kivat puitteet on asua ja olla, toivottavasti viihtyvät hyvin. Puoli kymmeneltä kävin vielä hakemassa Keravalta seuraavan päivän kisojen tavaroita.

Sunnuntaiaamuna olin jo vaille kahdeksan Mätsälässä Ehon maneesilla. Olin 1-luokan A- ja B-kisan ylitoimisija, vaikkei Agilityliitosta ole lupauksesta huolimatta vielä toimitettu koetoimitsijakorttiani. Kuuluttajaksi etukäteen suunniteltu Ellu oli kipeänä, joten kuulutin koko työrupeamani. Hiukan ennen kolmea lopetin kisahommat ja läksin käymään kotona. Olin niin poikki, että koetin ottaa puolen tunnin tirsat, mutta Kerry ja Joy olivat niin riekussaan, ettei nukkumisesta tullut mitään. Puoli viideksi ajelin koirien kanssa Ehon maneesille kisaamaan. Kerryltä tulee vielä ihan hiukan maitoa, mutta maitorauhaset eivät ole enää juurikaan turvoksissa. Käytin virittämiseen ensimmäistä kertaa namisukkaa ja Kerry kävi tosi kuumana. Valitettavasti jo ensimmäinen rima putosi, kuin myös okserin takarima, mutta kaikki kontaktit onnistuivat ja jopa uusien sääntöjen mukainen sarjaeste, jossa minien esteväli on vain 2 metriä. Olin koiraan todella tyytyväinen ja minusta kulki hyvin. Eräs seuratoveri taas palautti maan pinnalle tullessaan kysymään oliko Kerry jotenkin tahmea! Voi p***le, s***na, v***ttu, miksi ihmisten pitää aina tulla pilaamaan toisten fiilikset negatiivisilla kommenteillaan???? Ei hän sillä mitään pahaa tarkoittanut, epäili itse asiassa sekoittaneensa Kerryn Kitin Niiloon, mutta ei tunnu tosiaankaan kivalle, kun omasta mielestä koira kulkee hyvin, niin tullaan kysymään noin. Tästä lähtien taidan maaliin tultuani laittaa jokaisen tutun kohdalla kädet korville ja rallattaa vaikkapa LALLAALLAAALAAA!
Voro kävi jo verkassa ihan sikakuumana! Edellisten starttien ratahenkilöiden haukkuminen häilyi takaraivossani, mutta yritin pitää ajatuksen poissa. Tiesin, että tämän hetkisillä olemattomilla treenimäärillämme, en tulisi saamaan radalta tulosta, mutta miten kävisi kontakteilla olisi iso kysymysmerkki. Niinhän siinä sitten kävi, että Voro karkasi heti lähdössä. Vauhtia oli niin paljon, että olin hätää kärsimässä ja ekaan putkeen karkasi väärään päähän ja hylky. Jatkoin kuitenkin radan loppuun asti ja joka ainoa kontakti otettiin!!! Sarjaesteeltä jäi kakkoshyppy tekemättä, mutta väliäkö tuolla, kun hylky oli jo alla. Voro teki koko radan kanssani töitä, eikä haahuillut omiaan, joten olin koiraan äärettömän tyytyväinen. Kyllä nyt voi taas alkaa ilmoittautumaan kisoihin.
Jäin vielä auttamaan kisan loppupurussa ja läksin maneesilta viimeisenä lukiten ovet ja sammuttaen valot. Ajelin sitten Ristinummelle purkamaan estekuormaa ja lopuksi menin vielä Järvenpään Teboilille mukaan viemään vuokralla olleet peräkärryt, koska lupasin heittää Tanen vielä kotiinsa Keravalle, autonsa jäädessä TB:lle huoltoon. Kotona olin vasta klo 21.20 ja kannoin vielä yläkerran pakastimeen buffasta ylijääneitä ruokia varastoon. Ennakkosuunnitelmasta poiketen en siis ehtinytkään auttamaan Ullaa muutossaan, mutta toivottavasti hän sai muita korvaavia ihmisiä tilalleni.

Tänä aamuna Joy yski. En ole ihan varma, onko kurkussa jotain vai onko kennelyskä iskenyt. Aamulenkillä, eikä sen jälkeen yskinyt kertaakaan, joten jos on illalla oireeton, niin menemme tokoilemaan. Jos yskäisee kertaakaan jätän väliin. On muuten oikein reipas.