Funnylla alkoi juoksu torstaina, joten jouduin perumaan I-Hahin kisat. Lauantaina lähdin Joyn kanssa treeneihin ja kotiin tultuani huomasin olohuoneen laittialla verisiä tassunjälkiä. Luonnollisestikin ajattelin lähteen olevan Funnyn peräpään, mutta sitten se alkoi nostella vasenta etujalkaansa... No siellähän oli (juurikin samaisessa varpaassa kuin missä Joyn nuljuluumurtuma oli) anturassa helvetillinen palkeenkieli. Mielestäni tarvitsi selvästi tikkejä, mutta niin vaan soitin ihan ekana kasvattaja-Sannalle, joka kertoi duunissaan olevan päivytyksen klo 21 asti. Päätin kuitenkin soittaa ensin alueeni päivystävälle eläinlääkärille, jos vaikka kävisi tuuri ja olisi jossain lähistöllä. Täällä Tuusula, Kerava, Nurmijärvi ja Järvenpää hoitavat päivystykset yhteistyössä - vuorottelemalla. Toisella yrittämällä sain päivystävän eläinlääkärin kiinni ja sain ajan 1½ tunnin päähän. Hyvä niin, sillä olin juuri tullut treeneistä ja ulkoinen habitus oli sen mukainen. 

Viisi minuuttia ennen aikani alkamista hurautin eläinlääkärin vastaanoton parkkikselle, pysäköin auton ja kas, moottori ei pysähdy, vaikka minulla on virta-avaimet kädessäni. Tämä oli jo 3. kerta tällä viikolla kun näin käy, joten ei hätää, yritin sammuttaa moottorin kuten tähänkin asti näillä kerroilla, eli vaihde päälle ja kytkin ylös. No joo, sammuihan se moottori nytkin, mutta kojetauluun jäivät palamaan latausvalo, öljypainevalo ja moottorin huomiovalo, eli virrat olivat edelleen päällä. Siinä sitten starttailin, liikuttelin autoa ja yritin uudestaan samaa moottorin sammutuskonstia - ihan samoin seurauksin, paitsi että onnistuin vielä saamaan virtalukon sellaiseen tilaan ettei avain liikkunut enää mihinkään suuntaan (paitsi tietty virtalukkoon ja siitä pois). Puhelu lankomiehelle paljasti rattilukon olevan päällä ja ohjeisti sitten vielä ottamaan akusta miinuskaapelin irti, tai muuten minua odottaisi eläinlääkäriltä palatessani auto, jonka akussa ei olisi virtaa. Siinä puhuessani käänsin auton jo valmiiksi toisin päin parkkiruutuun, siltä varalta että kottero lähtisi jatkamaan matkaa vain hinaamalla ja kas, nyt moottori sammuikin moitteetta. Autolleni on varattu keskiviikoksi huolto ja olen tilannut mm. virtalukon pohjan vaihdon, kun nuo oireet viittaavat vahvasti siihen suuntaan. 

Parikymmentä minuuttia jouduin odottamaan vuoroani, mutta mikäpä siinä oli odotellessa rauhallisessa odotushuoneessa, koirien odotellessa muutaman metrin päässä autossa. Funnyn jalka oli niin kipeä, että ell ei päässyt hyvin sitä tutkimaan ilman rauhoitusta, joten Funny sai piikin ja sitten odoteltiin vartin verran. Kun tassusta alettiin ajella karvoja Funny haukahti unisesti, joten se piti vielä nukuttaa. Kun taju oli saatu kunnolla kankaalle, niin haavan ympäristön karvat ajeltiin ja palkeenkielen todellinen suuruus paljastui. Eläinlääkäri totesi että osa nahasta tulisi menemään kuolioon, joten leikkasi palkeenkielestä noin puolet pois ja ompeli sitten kuudella tikillä haavan umpeen. Koska eläinlääkäri oli yksin töissä sain itse toimia avustajana ja olin kyllä aika ylpeä itsestäni kun ei tehnyt yhtään pahaa, vaikka katselin aitiopaikalta koko toimenpiteen ja pidin tassua levällään, jotta eläinlääkäri voisi keskittyä ompeluun. 

Kotiin päästiin onnellisesti, enkä kyllä tajua mihin Funny oli kinttunsa telonut, verta kun on vain lattialla ja sohvalla. Nyt se sitten syö Rimadyliä seuraavat 3-5 päivää, josta napsahtaa kivat 28 vrk kilpailukieltoa koirien doping-sääntöjen takia <>>ääkelista>. Tuleepa sitten paranneltua tassua ihan kunnolla. Onneksi koirille on fyssariaika 1½ viikon päästä, niin saadaan Funnyn linkutusjumit heti auki.