Olihan kisapäivä. Meikä on lentsussa, mutta onneksi kuumeeton, joten piti tietty lähteä Friskies Cupin semifinaaliin. Jotain meikäläisen hapesta kertoo se, että vartti ennen lähtöä hoksasin tsekata videokameran akun tilan ja sehän oli tyhjä. Ulkovaatteet oli jo päällä, kun tajusin ettei kisakirja ole mukana ja autoon päästyäni tajusin lompakon olevan vielä kotona. Tämä kaikki saattaa olla monellekin ihan normaalia, muttei todellakaan minulle. Onneksi olin kuitekin ihan ajoissa liikenteessä ja kisat vähän myöhässä, joten eipä tullut kiirettä. Tavallisesti tutustun rataan fiiliksen nostatusmusa korvilla, mutten muistanut tehdä sitäkään, mutta onneksi tajusin asian Joyta lämmitellessäni, joten ehdin hyvin huudattaa aggressiomusaa.

Henkka Luomalan radat sopivat minulle yleensä todella hyvin ja niin tälläkin kertaa. Videolta ei näy, mutta neiti hiippaili taas lähdössä, eli kun käännyin kakkoshypyn takana, seisoi Joy pienessä kyyryssä lähtövalmiina täristen intoa. Oli hirmuisen hyvin kuulolla ja päädyn välistävetomokista huolimatta ihan kelpo rata, ennen kaikkea erinomaisilla kontakteilla ja nolla!!! Aika ei tosin riittänyt kuin sijaan 8 (/41), mutta hällä väliä, ensi vuoden karsintanollat on nyt plakkarissa ja voidaan alkaa suuntaamaan ajatuksia astutukseen.

Räkätaudista johtuen meinasin jättää Friskies Cupin finaaliradan (epävirallinen hyppäri) juoksematta, mutta päätin sitten kuitenkin jäädä. Ratahan oli keppien sisään menoa lukuunottamatta ihan ykkösluokan luukutusrata, mutta saipa lennättää koiraa kerrankin täysiä. Kepeille meno vähän arvelutti, ts. veisikö koiran sisään valssilla, vai leikkaisiko takana. Koskapa 1-3 kaartoivat vähän vasemmalle päätin tehdä käännön valssilla, tosin se meni vähän pieleen, mutta koira kuitenkin oikein sisään. Pussin jälkeinen hyppy oli toinen ongelmakohta. Tiesin Joyn kaartavan helposti vasuriin, mutta jos olisin juossut pussin ulkokautta, niin olisin joutunut tekemään kaukana takana leikkauksen ja se on tunnetusti Joyn kanssa melko kuolleena syntynyt ajatus. Sain kuitenkin kepeillä sen verran etumatkaa, että kuvittelin jo saavani Joyn hypylle, mutta niin vaan kurvasi sen editse väärälle puolelle ja hylätty. Muita virheitä ei sitten tullutkaan....

Video