Hyvää alkanutta vuotta!! Olen viime aikoina kärsinyt aikamoisesta motivaatiopulasta kirjuutella tänne, mutta yritän nyt raapustella edes jotain. Yleensä lauantaisin käyn Joyn ja Funnyn kanssa vapaaharjoittelussa omalla hallilla ja hyödynnän Joyta Funnyn opettamisessa. Pujottelun suhteen on tapahtunut ihan mieletöntä edistymistä, Funny hakee todella hyvin keppikulmat ja sen tekniikka on erinomainen. Tietenkään se ei vielä mene normaaleilla kepeillä, vaan verkotetuilla kujakepeillä. Kuja on jo todella kapea ja on jo suoriakin kokeiltu. Sen sijaan verkottomien keppien päälle kakru ei vielä mitään ymmärrä, eikä tarvitsekaan. Keinu on alkanut mennä ihan kivasti, eli tehdään vielä niin, että pöytä on laskevan osan alla, jolloin pudotus ei ole niin voimakas. Tänään kokeiltiin jo ensimmäistä kertaa minipöydällä ja se näkyi heti puomin suoritusvauhdissa. Sunnuntaisin on aina Funnyn ryhmätreenit ja viime aikoina on ollut meille todella sopivia, vauhdikkaita radan pätkiä.... Mutta sitten Joyn treeneihin:

Viikolla yksi ei ollut SM-ryhmän treenejä, mutta olimme omalla hallilla Sari Vähäniityn treeneissä. Suurempia vaikeuksia ei ollut, ihmisnuolella jarrutukset menivät todella hyvin. Sen sijaan suorasta putkesta takaisinpäin käännössä sai tehdä taas apinana työtä, että tytsy saatiin kääntymään hyvin. Okserin takarima oli todella herkässä, kun sattui sellaiseen paikkaan, että pääsin itse hyvin edelle ja okserin päällä piti kääntyä hieman. 

Viikko kaksi alkoi Tuulia Liuhdon treeneillä, jossa Joy esitteli mallikkaita pujotteluun sisäänmenoja ja itsekin onnistuin backlapissa ja minulle hankalassa tiukassa vekkauksessa. Olin saanut samana päivänä töissä yllättäviä (positiivisia) uutisia, joten pää oli vähän pilvissä, joten unohtelin moneen otteeseen rataa, mutta kokonaisuutena hyvä treeni. 

Keskiviikkona oli vuorossa vuoden ekat SM-ryhmän treenit ja rata näytti paperilla meikeläisittäin aikas pahalta:

© Timo Rannikko

Alkua tein niin, että kävelin noin puomin puoliväliin kutsumaan koiraa ja aluksi kirmasin hypyn 3 taa, jolloin pääsin ihmisnuolella hallinnoimaan käännöstä neloselle ja valssin kautta kääntö vitoselle. Toinen varsin toimiva vaihtoehto alkuun oli mennä hyvin lähelle A:ta Joyn kirmatessa puomia ja sitten vaan lähettää kolmoselle ja siirtyä itse nelosen taa ottamaan vastaan. Lähetys vitoselle ja sitä kautta takaakiertoon kutoselle, itseni jäädessä persjättöön, jolloin ehdin tekemään vielä toisen persjätön hypyn 7 jälkeen. Sen ajoitus oli vaan osuttava just eikä melkein, tai koira ampaisi pujotteluun. Sitten vaan layeröin hypyt 8, 13 ja 14, jolloin sain Joyn hyvin putkeen 10. Hypylle 13 päällejuoksu ja aluksi hypylle 14 niisto, jonka jälkeen huolellinen vekki ennen hyppyä 15, jolloin Joy ampaisi häntä suorana sinne minne pitkin, eli keinulle. Nopeampi vaihtoehto oli kuitenkin väkertää pakkovalssi hypylle 14 ja jaakotuksella hyppäyttää Joy ristiin, jolloin se ampaisi häntä suorana putkien suiden ohi keinulle. Joyn kiivetessä keinua kirmasin itse hypyn 17 taa jarruttamaan käännöstä ja sitten ennakoivalla valssillä kääntö hypylle 19. Aata kokeilin kummaltakin puolen, eli sitten vaan hypylle 21 päällejuoksu ja leikkaus pujottelun toiselle puolen tai sitten hypylle 21 pakkovalssi, lähetys kepeille ja valssi pujottelun päähän. Hypylle 23 tein niiston ja koska siitä pääsee aikas hyvin kirmaamaan karkuun, niin ehdin rykäistä persjätön hypyn 24 taa. Ennakko-odotuksista huolimatta tosi kiva treeni :)

Viikolla kolme SM-ryhmän treeni näytti tältä: 

Menin kutsumaan Joyn radalle keinun vierestä ja kirmasin sitten hypyn 3 taa ottamaan niistolla vastaan. Lähetys hypylle 4 takaakiertoon ja niistolla kääntö kepeille, jossa takaaleikkaus putken puolelle. Joyn kepittäessä jättäydyin vähän jälkeen, sitten kutsu putkeen ja vippauksella lähetys hypyn 7 taa, jolloin ehdin tekemään persjätön sekä hypyn 8 että 9 taa. Onnistui kyllä oikein näppärästi yhdelläkin persjätöllä, eli vekkaus hypyltä 9 A:n suuntaan. Hypylle 11 päällejuoksu ja lähetys hypyn 12 taa kauemmasta päästä ja päällejuoksulla kääntä puomille. Muurille 14 lähetys ja vastakäännöllä Joy putkeen (muistin jopa vähän jarruttaa ennen putkea). Hypyn 16 taa vastaaottamaan, hypyn 17 taa vekkaamaan ja linjaus putkeen. Hypyn 19 eteen tiukka vekki ja hetken aikaa oma liike kohti puomin puoliväliä, jolloin Joy haki todella upeasti kepit. Pujottelun päästä lähetys putkeen, jolloin ehdin hakemaan Joyn putken toisesta päästä, jolloin käännös muurilta puomille onnistui hyvin. Hypylle 25 saksalainen toimi hyvin, joten enää niisto-persjättö hypylle 26 ja koira A:lle. Jälleen kerran tosi kiva treeni :)

Viikolla neljä olimme tiistaina Timo Liuhdon treeneissä omalla hallilla. Tällä kertaa taas vaikeuksia tiukassa vekissä ja poispäinkäännön ajoituksessa (tahtoi myös lipsua vippaukseksi). Sylkkärin kanssa oli myös ongelmia, kun seistä törötin itse niin lähellä rimaa ettei Joy mahtunut kääntymään.... Lisäksi tuli taas todistettua katseen voimaa, pieni vilkaisu väärälle esteelle ja BÄNG, "peliväline" oli siellä.

Keskiviikkona SM-ryhmän treenirata näytti tältä: 

Yllättäen minulla oli hirmuisia vaikeuksia saada Joy putkeen 5 oikein. Kertaakaan en onnistunut suhaamaan sitä putkesta 4 pujotteluun, niin kuin olin ennalta epäillyt, mutta kerta toisensa jälkeen se ampaisi putken 5 väärään päähän. Jopa silloin kun itse kirmasin putken 4 ulkopuolta..... Lopulta oli vaan juostava näyttämään ja yllättävää kyllä ehdin ihan hyvin, kun pääsin hypyn 2 niisto-persjätöstä nii hyvin edelle. Pujotteluun hakeutuminen ei tuottanut Joylle mitään vaikeutta kummaltakaan puolen, eli ensin juoksin itse kepit layeröiden näyttämään sisäänmenoa, mutta sitten kokeilin myös niin, että lähetin putken 5 ulostulolta Joy umpikulmasta kepeille ja jäin itse rauhassa toiseen päähän vastaanottamaan ja sitten vaan kirmaamaan kohti A:ta. Hypylle 10 päällejuoksu, lähetys hyppy 11 ristiin, hypyn 13 taa jarruttamaan, lähetys pituudelle vähän vinosti ja hypyn 15 kautta putkeen ja nyt oli vaan kerta kaikkiaan tehtävä toimiva putkijarru, tai peliväline oli pujottelussa. Niin paljon yliohjasin pois pujottelusta, että olin jatkon kanssa vaikeuksissa, mutta sitten kun vaan luotin jarrutuksen voimaan, niin ehdin tekemään persjätön ennen rengasta ja sain käännetyksi Joyn putkeen 20. Hypylle 21 vienti tuotti jonkin verran vaikeuksia, kun vartalo tahtoi ihan välttämättä kääntyä hypyn 11 suuntaan ja koira tietty perässä. Väli 23-24 tuotti vähän vaikeuksia, ts. siitä ei tullut kovin kaunista, mutta kepit löytyivät erehtymättä, vaikka aika en edes mennyt hypyn 23 linjan ohi, vaan siitä lähetin sen muurin kautta pujoteluun ja rauhassa liikuin muurin eteen odottamaan koiraa ja jaakotuksen kautta kääntö keinulle.