Nyt kun SM-kisoihin on aikaa enää viisi viikkoa ja karsintoihin yhdeksän, niin olen päättänyt ottaa viimeinkin itseäni niskasta kiinni syömisten suhteen. Olin alkuvuodesta noin 2 kk syömättä makeaa (ts. viikossa oli sallittu yksi karkkipäivä), mutta erehdyin seuraamaan painoni kehitystä vaa'alla (vaikkei pitänyt) ja kun paino ei pudonnut toivottua tahtia, niin viimein loppui motivaatio. On tietysti oikein hyvin pudottaa painoa kuukaudessa kilo pelkästään herkuttelun lopettamalla, mutta se ei riittänyt minulle.

Tämä nyt alkava dieetti kuitenkin puree, todistinhan sen jo viime vuonna puodottamalla 10 kg. Nyt minulla ei ole painon suhteen tavoitteita, vaan selkeä ajanjakso, eli syön tämän mukaan (vähintään) karsintoihin asti. Kolme ensimmäistä viikkoa pyrin noudattamaan ruokaohjetta pilkulleen ja sen jälkeen mukaan tulee kerran viikossa nk. hiilihydraattipäivä, jonka tavoitteena on saada aineenvaihduntaan vielä extravolyymia. Dieetti on suunniteltu nimenomaan minulle ja sen on tehnyt SM-tason fitnessurheilija.

Aamupala:
All Bran -muroja 50 g, 100 g sokeritonta mehukeittoa, banaani
 
Lounas:
esim. pinaattikeitto, 1 viipale ruisleipää, 80 g raejuustoa
 
Välipala:
250 g laktoositonta maitorahkaa, 100 g mansikkaa, 100 g ananasta
 
Päivällinen
vastaavanlainen kuin lounas
 
Iltapala:
Munakas (4 munan valkuaista ja yksi kokonainen muna), tomaattia ja kurkkua mielen mukaan, 10 g öljyä paistamiseen

Lounaan ja päivällisen voi korvata, kunhan niissä on hiilareita 29 g / 118 kg, proteiinia 30 g / 120 kcal, rasvaa 16 g / 146 kcal ja koko aterian yhteiskalorimäärä 380 kcal.

Kahvia ja teetä saa juoda kohtuudella, kunhan ei makeuta sokerilla. Vettähän en tunnetusti juo, mutta nyt yritän taas kerran ryhdistäytyä sillä saralla, kuin myös vähentää light-limujen juomista. Lisäksi kalaöljykapseleita. Ruokailujen välillä saa olla max. 4 tuntia.

Vähän jännittää kuinka rahka alkaa upota, sillä viime keväänä minulle sattui sen kanssa pikkiriikkinen moka ja söinkin sitä epähuomiossa tupla-annoksen aikas monta viikkoa, oksensinpa sitä myöskin....

Liikunnan määrää olen myöskin lisännyt. Useampaan otteeseen olen kevään kuluessa yrittänyt ottaa asian suhteen itseäni niskasta kiinni, mutta aina noin viikon jälkeen olen huomannut palanneeni taas vanhaan. Vapun kanssa tästä puhuimme ja hän vinkkasi listaamaan paperille viikottaiset liikkumiset, joten ei kun lomaketta tekemään ja siihen merkkasinkin jo valmiiksi SM-kisat & karsinnat, jolloin on selkeä päämäärä näkyvillä. Vappu myöskin antoi hyvän vinkin peruskunnon nostatukseen, eli tunnin sauvakävelylenkki koirien kanssa metsässä kahdesti viikkoon. Suositteli ottamaan jonkun kaverin mukaan, joten niinpä saatiin Kitillekin kunto-ohjelmaa Paikaksi valitsimme Keravalla olevan luontopolun, joka on melkoisen rankkaa maastoa, eli paljon nousua, kaatuneita puunrunkoja, jne.

Dieetti alkaa ma 17.5. ja "ensimmäisen" liikuntaviikon toteutuneet liikunnat menivät näin:

ma 10.5. -
ti 11.5. 10 min neljän 65 cm korkean, 50 cm välein olevan hypyn yli kävelyä, etu- ja takaperin sekä askeljuoksua
ke 12.5. noin 2 km iltalenkki koirien kanssa niin, että joka toinen pylväsväli hölkkää, 10 min hyppyjen yli kävelyä ja askeljuoksua
to 13.5. 60 min sauvakävelyä metsässä
pe 14.5. -
la 15.5. 20 x hyppysuoran yli kävelyä
su 16.5. 60 min sauvakävelyä metsässä

Hyppyjen yli kävely on tehnyt lantiolleni todella hyvää ja viimeksi kiropraktikolla käydessäni jalat olivatkin ensimmäistä kertaa neljän viikon hoitovälillä lähes samanpituiset.