Joillakin ei näköjään ole mitään käsitystä liikeyrityksen pyörittämisestä, ts. suhdetoiminnasta / mainonnasta. Olimme Joyn kanssa torstaina Koirakylpylällä kuvauksissa Koiramme-lehden artikkelia varten. Kuvaajaa oli tarkkaan ohjeistettu millaisia kuvia lehti haluaa ja toiveena oli saada kuviin paljon erirotuisia koiria. Niinpä hän oli varannut kylpylältä to ja pe tunnin vuoron ja sopinut tarkan aikataulun jolloin koirien kanssa tultaisiin kuvattavaksi. Torstaina kaikki sujui hyvin ja meistäkin otettiin paljon kuvia. Perjantaiaamuna kuvaajan puhelin oli soinut ja kylpylältä oli soitettu ja alettu valittaa siitä, että kuvaajalla oli malleina kavereidensa koiria eikä heidän asiakkaitaan oltu kuvattu lainkaan ja että he eivät voi antaa ilmaiseksi tuntia primetime-aikaan moiseen. Kuvaaja yritti selittää, että rajallinen ajankäyttö oli syy, miksi kuvattiin ennalta sovittuja malleja, eikä niin, että kuvaaja olisi odotellut siellä tunteja saadakseen riittävän kuvamateriaalin. Lisäksi kylpylän edustajaa oli kismittänyt toimittajan puuttuminen paikalta, eikä hänen ymmärrykseensä ollut mahtunut, ettei se ole Koiramme-lehden tapa tehdä artikkeleja. Lopulta kylpylän edustaja oli sanonut, ettei heillä ole taloudellisesti mahdollista antaa perjantain tuntia (hinta 35 eur) sellaiseen käyttöön täysin ilmaiseksi!!! Kuvaaja oli yrittänyt selittää, että Koiramme-lehden levikki on yli 100.000 kpl ja näin hän saisi valtavasti PR-julkisuutta, johon kylpylän edustaja oli paukauttanut etteivät he suostu siihen, että siellä uitetaan kavereiden koiria ilmaiseksi ja että hänen mielestään kuvaaja oli saanut ihan riittävästi kuvia jo torstaina! Lisäksi kylpylän edustajaa oli närästänyt se, ettei heidän omia koiriaan kuvattu. Kuvaaja oli yrittänyt vielä selittää, että artikkelin kannalta on ihan sama mikä asiakas kuvataan, kunhan on eri rotuisia koiria sekä uusia ja vanhoja asiakkaita. Ajankäytöllisesti oli järkevintä varata yksi tunti kahtena päivänä tälle jotta saadaan tiivistettyyn aikaan kaikki kuvattua. Näistä kuvattavista osa on jo käynyt uimalassa aikaisemmin eli olivat heidän  asiakkaitaan. Kylpylä edustaja oli pysynyt kannassaan etteivät kuvausmallit olleet heidän asiakkaitaan ja he (muka) tunnistavat ketä siellä on käynyt. Lopuksi hän oli vielä ilmoittanut ettei heillä ole taloudellisia resursseja antaa allastaan tunniksi käyttöön (á 35 euroa) tällaiseen ilmaiseksi ja kallis primetime-aikansa menee täysin hukkaan! Tässä kohtaa kuvaaja oli katsonut viisaimmaksi ehdottaa, että lienee viisainta sitten unohtaa koko Koiramme-lehden artikkeli, johon kylpylän edustaja oli vastannut "Juu näkemiin!".

Tähän ei voi kyllä sanoa muuta kuin että KOP, KOP! Olen kyllä kuullut, että kylpylä kamppailee taloudellisten vaikeuksien kanssa, mutta jos businessvainu on tuota luokkaa, niin tuo pulju on menneen talven lumia. Kuvattavissa oli koiria, jotka ovat käyneet kylpylässä uimassa aiemmin ja itsekin kävin siellä kaksi kertaa noin vuosi sitten + treenasin toissa talven agilityhallissaan. Joy oli ekaa kertaa siellä uimassa ja koska se todella syttyi uimiseen olisimme olleet potentiaalisia asiakkaita, mutta nyt en kyllä usko että astun jalallanikaan ko. puljuun. Lisäksi kuvaaja on käyttänyt omia koiriaan uimassa siellä 1-2 kertaa viikossa, mutta en usko että hänkään haluaa enää moista touhua rahoittaa. Täytyy toivoa, että torstain kuvaussessiossa otetuista kuvista on joskus jotain hyötyä, etteivät mene täysin hukkaan.
* * * * * * * * * * *
Olimme eilen illalla lähimetsässäni lenkillä Marin ja koirien kanssa. Meitä olikin aika lauma, eli russelit Eppu, Kerry ja Shira, kelpiet Lieska ja Stitch sekä sheltti Kipinä ja tietty Joy. Koirista Shira, Lieska ja Kipinä ovat Ullan koiria, mutta olivat Marilla hoidossa. Eppu, joka on kastroitu, ei välittänyt tuon taivaallista Kerryn takapään hajuista, mutta Kipinä ja Shira nuuskivat sitä kovin. Pellolla oli heinä jo aika pitkää ja Joy nautti täysin siemauksin juoksemisesta. Lieska-parka oli hoidettu edellisenä päivänä, joten joutui olemaan hihnassa, mikä ketutti sitä suunnattomasti. Koirat tulivat loistavasti keskenään toimeen, mutta ovatkin kaikki jo vanhoja tuttuja. Tai no, Stitchin mun koirat olivat tavanneet kerran aiemmin. :D

Tänään olen töissä vartin yli neljään ja kuudelta on JAUn hallituksen kokous.