Ulkokausi on nyt korkattu ja treenaamme Joyn kanssa JAUn SM-ryhmässä. Tällä kertaa poissaolevia koirakoita oli todella monta, joten treeniaikaa oli oikein ruhtinaallisesti Treenirata näytti suurinpiirtein tältä, mutta pussin paikalla oli 5 m putki, JAUn pussi kun oli kahtena kappaleena:

© Timo Rannikko

Treenasimme aluksi valkoisilla numeroilla merkityn 29 estettä pitkän radan ja lopuksi vielä mustilla numeroidut 14 estettä. Ekassa pätkässä meille oli kaksi hankalahkoa paikkaa, joista jälkimmäisestä tuli hankala sen takia että ensimmäinen oli sitä, eli keinun jälkeinen elämä, tai lähinnä hypylle 14 vienti oli ongelma nro 1. Tein hypylle 13 viennin poispäinkääntönä, tarkoituksena vain tyrkätä Joy hypylle 14, jotta saisin jatkon kannalta mahdollisimman paljon etumatkaa. Noh, ekalla kerralla tyrkkäys onnistui hyvin, mutta putken 15 sijaan peliväline livahti pujotteluun ja sen kerran jälkeen se jättikin aina hypyn 14 tekemättä ja ampaisi suoraan putkeen 15. Niinpä jouduin viemään Joyn pakkovalssilla hypyltä 13 hypylle 14 enkä sitten saanut riittävästi etumatkaa hypylle 17, joka oli takaakierto. Niinpä hypylle 17 vienti piti tehdä kaukona, eli meikän jalat täysin SEIS juuri ennen kuin Joy tuli ulos putkesta, jolloin pääsin ohjaamaan sen hypylle 17 takaa. Jos liikuin yhtään eteen päin Joy tullessa putkesta ampaisi se suoraan hypylle 18.

Tokassa pätkässä ainoa ongelmapaikka oli 10-11, sillä lähetin Joyn A:lta pituudelle ja kirmasin itse hypyn 10 putken puolimmaisen siivekkeen taa pakkovalssiin ja sittenpä muistelin hypyn 11 olevan takaakierto ja sain Joyn muutamaan kertaan tyrkyllä olevaan putkeen.