Eilen se sitten virallisesti alkoi, nimittäin ulkotreenikausi. Uusi kouluttajamme on Janne Pukkila, joka kouluttaa meitä näin aluksi kaksi kertaa peräkkäin ja sen jälkeen joka toinen viikko.

Illan treenirata näytti tältä:

Renkaan ja muurin tilalla oli hyppy ja ekana menimme valkoisella merkityn radan. Pääsin nollilla nro 11 takaakierrolle, mutta sitten unohdin ohjata ja Joy meni hypyn väärään suuntaan. Muutenkin jäin hypyn 10 väärälle puolelle, joten otimme putkelta 9 uudestaan. Halusin tehdä takaakierron jälkeen saksalaisen, mutta sehän meni ihan ketuiksi. Joy kyllä hyppäsi niin kuin piti, mutta sen verran käänsin kuitenkin vartaloa, että hyppäsi heti takaisin, eikä suinkaan tullut vasemmalle puolelleni. Yritin muutaman kerran ja kun lopputulema oli joka kerran sama, luovuin saksalaisesta. Janne vähän ihmetteli miten saksalainen olisi tuohon kohtaan paras vaihtoehto, mutta kerroin ettei se välttämättä olekaan halusin vain sitä harjoitella. 12 hypyltä vedin Joyn puomille hypyn 11 välistä ja pienin tie tuli käärmeskädellä, elikä niistolla. 16-17 väli olikin yllättävän hankala, sillä Joy luki vartaloni käännön vähän liiankin hyvin ja ampui putkeen, eli 17 jäi tekemättä. 19-20 välistä ei kyllä tullut mitään kautta kovin hyvä. Jos tulin putken sisäpuolta ehti Joy minua ennen putken päähän, jolloin jouduin leikkaamaan takana ja pyöräyttämään Joyn hypyltä 19 ulkokautta 20:lle. Persjätöllä pääsin hyvin putken ulkopuolelle, mutta silti Joy oli ennen mua putkelta ulos ja välistäveto meni tooosi pitkäksi.

Toisena harjoituksena menimme sinisillä merkityn radan nrot 1-11 (keinu ei ollut noin jyrkässä kulmassa, vaan sinne oli putkesta suora linja). En saanut alkuun juuri mitään otetta, joten jäin hypyn 2 eteen, välistä veto + sylkkäri 3:lle, mutta sen verran tuli huitaistua kädellä että Joy lähti hypyltä 3 ihan just eri suuntaan kun olin tarkoittanut. Niinpä sovelsin vappukisojen tapaan ja kierrätin hypyn 3 kauemman siivekkeen kautta hypylle 4 takaakiertona. Nollilla kepeille asti, mutta haltuunotto jäi tekemättä, jolloin Joy meni keppien puolivälistä sisään. Uusi yritys putken kautta ja tällä kertaa sain Joyn kiertämään ekan kepin, mutta lähdin liian aikaisin liikkeelle eikä Joy enää kääntynyt ekaan väliin. Kolmannella yrittämällä pujottelukin onnistui. Palasimme tekemään alkua ja paras tulos saatiin kun jätin Joyn lähes ykköshypyn siivekkeen viereen seisomaan ja menin hypyn 2 kauemman siivekkeen luo kutsumaan, vedin Joyn hypyltä kaksi liikkuen itse kohti hypyn 3 päätyä ja jaakotuksen kautta kääntö hypylle 4.

Tämän päivän harjoitus oli mielestäni erinomainen aloitus. Ekan radan 13-15 ja 17-20 ovat juuri sellaisia paikkoja joissa minulla tyypillisimmin on vaikeuksia juurikin sen suhteen että saatan Joyta liian lähelle hyppyjä ja että saan sen käännettyä kovasta vauhdista. Jarruttavat suhdukset muistin tehdä 14 ja 15 hypyille, mutta unohtuivat putken jälkeen.

Treenirata on julkaistu Jannen luvalla.