ANAMNEESI: 6vkn vtj TTA-2 kontrolli. Paraneminen edennyt odotetusti. Ei onnu enää. Asteittain liikkunut enemmän. Kävellyt enimmillään 2,5 km ilman että kipeytynyt. Saanut Cartrophenit.

STATUS: Ei onnu vastaanotolla. Vtj täysi liikerata ilman aristusta, paitsi ääriflexiossa*  lievä rajoite. Ei krepitaatiota tai kipua. Istuminen vain vähän epäsymmetristä.

Rtg: Luutuminen edennyt sahauksessa. Halkeama luutunut ja siihen kohtaan sääriluun takapinnalle tullut kompensatoorista callusta (liikaluuta), mikä häviää aikanaan.

HOITO: Liikuntaa jatketaan, vaikeusastetta nostetaan, ylämäkiä, paksua lunta, istumaharjoituksia jne. Seuraava kontrolli 10 viikon kohdalla.

* flexio = liike joka vie raajan toisiinsa niveltyviä osia koukkuasentoon lähemmäksi toisiaan, esim. polven koukistus

Sain myös ottaa valokuvat röntgenkuvista, eli ensin kuva heti leikkauksen jälkeen. Häkin oikealla puolella luussa näkyvä suurempi reikä on edellisen leikkauksen jäljiltä, eli ko. reikä on tuolloin porattu luuhun ja siitä on mennyt läpi lanka, joka on simuloinut ristisidettä. Vasemmalla olevat reiät on taas tehty tässä leikkauksessa, eli niihin on ruuveilla porattu kiinni apuväline, jota pitkin luuhun on tehty sahaus.

Polvi%20130115.jpg

Sitten kuva 2 viikkoiskontrollissa, jossa näkyy sahauslinjan jatkuminen, eli halkio on hieman jatkanut murtumistaan. Myös alimman porausreiän kohdalta lähtee murtuman näköinen halkeama alaspäin, mutta ell ei osannut sanoa onko se murtuma, kun tuossa kohtaa sellaista ei pitäisi olla. Tuo vihreä merkki on merkityksetön, ell vain yritti mitata näytöltä minkä verran tuo väli oli kasvanut leikkauksen jälkeen.

Polvi%20280115.jpg

Ja lopuksi 6 viikkoiskontollikuva, jossa luutuminen on hyvässä vauhdissa. Kuvan vasemmasta alareunasta näkyy luuhun kasvanut lisäluu ja luuhun poratut reiät ovat lähes kadonneet.

Polvi%20250215.jpg

Lopuksi Räihä vielä vitsaili, että toivottavasti en halua missään vaiheessa häkkiä poistettavaksi Joyn jalasta, sillä pian se lähtee vain dynamiitilla :D