Joy on ollut nyt reilun viikon kipulääkekuurilla ja eilen puolitin lääkeannoksen. Tänään on ollut ensimmäinen päivä, ettei ole kertaakaan pompannut kipeätä jalkaa. Eilen pelästyin kun Joyta rapsutellessani vingahti pariin kertaan, mutta en löytänyt mitään aristuksia. Tänään kävimme fyssarilla hoidettavana ja syykin vinkumiseen selvisi, Jenni sai sen nimittäin vingahtamaan hoidettaessani.

Jenni Laaksonen, eft:

Joy tulee kontrollikäynnille fysioterapiaan. Käyneet kontrollikäynnillä eläinlääkärissä koiran alettua pompottaa leikattua takajalkaa (TTA2). Ortopedin arvio oli, että kierukassa repeämä. Hoitona kuukauden kipulääkitys (Rimadyl) sekä lepo. Tänään koira ravaa symmetrisesti, ei kannattelua tai ontumaa. Palpaatiossa selän epaksiaalinen lihaksisto kiristävää molemmin puolin th-rangan puolivälistä lanneselkään, oik. kireämpi. Selässä myös triggerpisteitä. Molemmin puolin lanneselän fascia-alueen caudaaliventraalireunassa aristava ja selkeän kiristävä kohta. Selkään TNS 10 min. (2/150) sekä manuaalinen käsittely. Kiristys helpottaa pääsääntöisesti hyvin, lanneselän fascia-alueen reunaan jää vielä lievää kiristystä. Polven seutuun sekä lanneselkään kireään kohtaan NIR. 

Kontrolli n. 3 viikon päästä tai viimeistään ennen kuin koira palaa normaalimpaan liikutukseen. Toistaiseksi rajoitettu liikunta. Remmilenkkejä rauhallista vauhtia max. 15-20 min. kerrallaan tai koiran oireilun mukaan. Ei riehumista, hyppimistä, tms. vauhdikasta. 

Varasin nyt sitten seuraavan ajan parin päivän päähän siitä, kun lääkekuuri lakkaa.