Olin eilen Kerryn ja Voron kanssa talvikauden ensimmäisissä ohjatuissa treeneissämme. Kaisa Eskola koulutti ja harjoitus oli tulevana viikonloppuna pidettävien PM-kisojen tuomarin Ton van de Laarin radoista sovellettu. Kerry oli tohkeissaan ja A:n alastulokontaktille jääminen ei olisi oikein häntä huvittanut, mutta muuten oli aikas ok. Hyppykorkeuden haluisin Kerrylle 25 cm, joten ei hakenut pahemmin hyppyä. Pujottelut menivät hyvin ja oikeastaan vain käännöksissä oli hiottavaa. Myös Vorolla oli vähän vaikeuksia pysyä A:n alastulolla lähtölupaan asti ja haahuili vähän omiaan, mutta namisukka kädessäni sai käännöksiin ryhtiä. Voroa hyppyytin 55 cm korkeudella. Jotkut halusivat hyppyyttää koiriaan maximikorkeudessa, joka on minusta ihan käsittämätöntä piittaamattomuutta koiran hyvinvoinnista. Ymmärrän kyllä ne koirat, jotka ovat ihan säkäryhmänsä ylärajalla, mutta keinonurmi on pidoltaankin jo aivan erilainen kuin oikea nurmi tai hiekka, joten koira jännittää lihaksiaan jo sen takia toisella tapaa kuin normaalisti. Mut jokainen tekee koirallaan mitä tahtoo.

Anita toi treeneihin Joyn ja Rullan turkista tekemiään koruja:
1040610.jpg
Rintaneula on erityisen upea, siitä kun tunnistaa Joyn oitis. Tuo vasemmassa reunassa oleva on pannulappu / pannun alunen. Sydänkoruni keskellä on hopeinen nimilaatta, johon on liimattu Joyn poskihammas.

Treenieni ajan Joy oli yksin kotona. Edellisestä yksinolosta on tosi kauan aikaa ja Joy oli vetänyt kuistin ovesta verhon alas, sekä kaatanut portaiden alla olevan portin. Yläkerran matolta löysin kakat, jossa oli kauhukseni verta. Tarkempi tutkimus kuitekin osoitti veren olevankin punaisen frisbeen palanen! Voi sitä helpotuksen määrää, mitä ihminen voi tuntea.
En muista olenko kertonut viime aikoina Joyn tavasta nukkua. Turkin leikkaamisen jälkeen Joy on siirtynyt nukkumaan kanssamme sänkyyn. Mennessämme nukkumaan se sukeltaa vauhdilla tyynyni viereen, jossa nukkuu sitten aamuun asti, vain kerran pari asentoa vaihtaen. Kertaakaan se ei ole viivytellyt nukkumaan mentäessä, vaan tuntuu nukahtavan heti. Aamuisin se tavallisesti nukkuu aivan yhtä pitkään kun minäkin.