Meidän perheen kuopus Pevikan Kultainen Silmä alias Joy täytti eilen 8 kuukautta!  Merkkipäivää juhlistimme autoilemalla Ristinummelle Järvenpäähän, jossa meitä odottelivat Seija, parsonit Tuuli ja Sohvi, russelit Apila ja Kersa sekä pikkiriikkinen perrovauva Mimmi. Kiersimme lenkin peltoja pitkin ja Joy kiusasi Kersaa niin, että se jo vähän hermostuikin. Koska Kerry on vielä juoksussa laitoimme lopuksi muut koirat pois ja Joy pääsi ilakoimaan veljensä Bondin kanssa, joka piti hiukan jöötä Joylle. Viimein Joy alkoi juoksuttamaan veljeään ja voi pojat että sisaruksilla olikin hauskaa! Lopuksi pääsin vielä kurkkaamaan Ansan pentuja, jotka ovat jo 6,5 viikkoisia! Muuten erittäin tasainen lauma, mutta yksi tytöistä poikkesi laumasta sekä kokonsa että värinsä puolesta. Saapa nähdä millainen jättiläinen hänestä kehkeytyykään. Seijalla on pennuille todella upea pentuaitaus, jonka hän lupasi minulle lainaan, jos Kerry on tiine. Kuva aitauksesta löytyy täältä. Odotan melkein kärsimättömästi pääsyä käyttämään noin näppärän oloista aitausta. Mukavan riekkujaistuokion jälkeen ajelimme takaisin kotiin ja vuorossa oli kynsien leikkuu, joka ei Joyn mielestä ole mikään kummoinen hoitotoimenpide, mutta Kerryn täytyy aina järjestää jonkinasteinen show, vaikken ole koskaan siltä leikannut yhtään kynttä liian lyhyeksi.

Torstai-iltana minulle selvisi, että russeliyhdistyksen hallitus kokoontuu la 12.1. viimeistä kertaa ennen vuosikokousta. Koska toimin yhdistyksen taloudenhoitajana tarkoittaa se sitä, että minun on saatava siihen mennessä tilinpäätös ja talousarvio tehdyksi. Onneksi kirjanpito on tehtynä heinäkuun loppuun asti, mutta tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tänä viikonloppuna minun on tehtävä tilinpäätös loppuun. Kuitit ja tiliotteet pidän aina hyvässä järjestyksessä, mutta kaikki tilikauden aikana tapahtuneet käteismyynnit tuottavat aina päänvaivaa, niitä kun on yleensä työlästä saada täsmäämään. Kun sitten pahimmillaan monta kuukautta myöhemmin yritetään muistella asioita, niin ongelmia syntyy. Toinen ylimääräistä vaivaa aiheuttava asia on se, että monien ihmisten tuntuu olevan lähes ylivoimaista hoitaa saamiaan yhdistyslaskuja eräpäivään mennessä ja kun laskun eräpäivä on lähellä tilikauden päätöstä, niin minulla onkin edessä siirtosaamisten kirjaaminen, mikäli lasku maksetaankin seuraavan tilikauden puolella. Yleensä tilikauden vaihduttua kannattaisi odottaa vähintään pari viikkoa ennen tilinpäätöksen tekemistä, sillä kaikki vuotta 2007 koskevat tulot ja menot pitäisi kirjata kyseiselle tilikaudelle, mutta tällä aikataululla osa kuluista saattaakin kirjautua vuodelle 2008. En ole mikään koulutettu kirjanpitäjä, vaan olen saanut noin 20 vuotta sitten myyjän oppisopimuskoulutuksessa lyhyen perehdytyksen asiaan ja loput olen oppinut käytännön kautta itse. Olenkin jo useaan otteeseen varoitellut, että ennemmin tai myöhemmin tulen tekemään virheen, joka maksaa yhdistykselle, olemme nimittäin erehtyneet tilaamaan pari vuotta sitten y-tunnuksen, josta syystä verottaja tahtoo nykyisin veroilmoituksemme joka vuosi. Olen nyt sitten perjantai-illasta järjestellyt tositteita ja laskenut tiliotteiden yhteenvetoja valmistautuen viemään loput tositteet kirjanpito-ohjelmaan. Eilen tuli JAUn tuulipukutilaus, joten eilinen ilta meni niitä järjestellessä. Joulun jälkeen en vielä ole saanut unirytmiäni korjattua, ts. menen joka ilta nukkumaan aivan liian myöhään, mutta sisäinen kelloni herättää jostain syystä joka aamu jo viimeistään klo 8:30. Univelkaa kertyykin nyt joka yö, mutta toivottavasti tilinpäätös ei vedä minua stressille, sillä siitä ei hyvä heilu.

Huomeniltana on JAUn uuden hallituksen järjestäytymiskokous. Onneksi kokous ei ole meillä, niin voin keskittyä tilinpäätökseen, mutta ehkä yritän saada sen valmiiksi jo tänään. Hyvät viikonloput sinulle, minä puurran vielä töissä tunnin verran.