Tänään minulla oli vapaapäivä. Nukuin kymmeneen ja käytin sitten koirat lenkillä. Aamiaisen jälkeen aloin parturoimaan orapihlaja-aitaani. Sähköpensasleikkurini on aikas kökkö, joten jälki ei ollut kovin kaunista, mutta saa kelvata. Voro toimi työn valvojana Joyn leikkiessä ja Kerry oleili kuistilla.

Neljäksi ajoin Joyn kanssa Viikkiin, jossa tapasin Rullan ja Annen, joiden kanssa menimme Sahaajankadun kentälle leikittämään pentuja. Joy oli voinut pahoin autossa ja hirmuiset kuolajojot roikkuivat suupielistään. Pennut leikkivät aika kesysti, ehkäpä molemmat olivat hiukan väsyneitä.

Leikkijäisistä ajoin Jokelaan, jossa oli Joyn tokotreenit. Ensin seurasin, kun Teija treenasi Sintillä, jonka jälkeen hän koulutti meitä. Joy ei halunnut leikkiä, joten houkuttelimme sitä leikkiin frisbeellä, joka onnistui suht hyvin. Mieluisimman lelunsa Joy keksi kuitenkin itse, eli oranssin merkkikaartion. Kaartioilla merkitään esim. ruutu, joten tokokoiralle ko. lelu ei ole sopiva. Treenasimme sivulle tuloa, seuraamista, käännöksiä oikeaan sekä merkkiä. Ihmettelin Teijalle mikä merkki oikein on, kun en ole sellaisesta kuullutkaan, jolloin hän kertoi sen olevan erikoisvoittajaluokan (EVL) liike! Teijan mielestä Joy innostui niin paljon merkin treenaamisesta, että suositteli harjoitusta meille jokaiselle treenikerralle. Seuraavaksi kerraksi suunnittelimme leluksi namisukkaa. Teija on todella tarkkanäköinen kouluttaja ja sanoo suoraan mitä ajattelee. Olen erittäin iloinen siitä, että vasta-alkajana minulla oli onni päästä hänen ryhmäänsä (aaltoja ja kiitoksia Kariluotoskalle, joka auttoi merkittävästi asiassa)  ja ainakin tämän illan jälkeen olen aivan intopiukeana uudesta lajistamme. Tämän mahdollistaa tietysti aivan upea ja yhteistyöhaluinen koira. Kotona mietin jopa Kerry ja Voron tokokoulutuksen aloittamista, sillä voisin kouluttaa ne samoilla opeilla, tosin ilman valvovaa silmää. Vorolla on edellinen omistaja käynyt tokon alokasluokassa kolmesti, pisteiden ollessa 145, 147 ja 117. Tuomarina on kaikilla kerroilla ollut Reija Puolakka. Maanatai-iltana menemme taas Joyn kanssa treeneihin Jokelaan.

Kotiin päästyämme Joy paineli suoraan nukkumaan. Aioin lähteä lenkille Voron ja Kerryn kanssa, mutta pentu läksi kuitenkin mukaan. Pihalla se ei kuitenkaan antanut kiinni, joten vein sen takaisin sisälle ja läksin lenkille alunperin suunnittelemallani kokoonpanolla. Lenkin jälkeen syötin koirat ja painuin itse sohvalle nautiskelemaan illan tv-tarjonnasta. Ensin katsoin digiboxilta BB-extran, sitten Lostin, BB:n ja digiboxilta Housen. Tällä kertaa en kuitenkaan nukahtanut sohvalle (ainakaan vielä). Sunnuntaina olisi kisat, enkä ole viime aikoina juurikaan treenannut. Jos saan ennustaa, niin sekä Kerryllä että Vorolla tulevat kontaktit paukkumaan, mutta ainakin jälkimmäisessä tulee olemaan vauhtia, luultavasti vähän liikaakin ;) Mun oikea polvi on muuten ollut viimeaikoina aikas kipeä, toivottavasti lumpio ei ole taas pois paikoiltaan... tai sitten se vain ennustaa huonoja säitä. Orapihlajan kanssa taistellessa tuli jonkin verran kiertoliikettä, joten saattaapa olla huomenna vähän huonona. Hartioiden seutu on jo nyt kireä.

Hyvät yöt sinulle, minä taidan vielä kipaista sohvalle ja katsoa digiboxilta vaikkapa Frendien tämänpäiväisen jakson. Huomenna on nimittäin töihin meno vasta puolen päivän jälkeen, joten voin huoletta vetää sikeitä aikas pitkään, kunhan vain muistan pistää kännykät kiinni, ettei kukaan pääse herättämään aamulla vaikkapa harkitsemattomaan aikaan lähetetyllä tekstarilla ;)