on myöskin ollut tapahtumarikas. Aamulla kuvasin ensin pyrpap Pajun, siitä kun tarvittiin AVA-tittelikuvaa varten potretti. En ollut eilisen kuvaussession kuvien terävyyteen tyytyväinen, joten testasin tänään vähän eri asetuksia ja jälki oli heti parempaa. Mielestäni tämän päivän paras otos on tässä:



Paju osasi myös rentoutua kuvaustauoilla ja nautti nurmella piehtaroinnista.


Kuvauksen jälkeen Soile opetti meille Joyn kanssa kolmella eri tapaa käännöksiä. Aloitimme "damm-käännöksellä" eli ennen hyppyä käänsin pelkät jalat takaisin tulosuuntaan, näyttö koiran puoleisella kädellä ja käännöksen jälkeen koira otettiin taas koiran puoleiseen käteen. Alkuun meni ihan väkisin "jaakottamiseksi", mutta sain kuitenkin lopulta tehdyksi muutaman onnistuneen toiston. Seuraavan käännöksen nimeä en kyllä muista, mutta ideana oli saada olkapään käännöllä koira itseäni lähelle, jonka jälkeen koira lähetettiin hypylle koiran puoleisella kädellä, mutta niin että koira lähetetään hypyn itseäni kauempaan reunaan, eli koiran takana leikataan ja kierrätetään koira siivekkeen ympäri takaisin tulosuuntaan samalla itse kääntyen takaisin tulosuuntaan ja otetaan koira taas samaan käteen kuin millä se oli hypylle lähetetty. Lopuksi harjoittelimme "saksalaista käännöstä", mutta sen selittäminen näyttämättä on jo sen verran vaikeaa, että säästän itseni vaivalta. Joy ymmärsi saksalaisen jujun oitis, mutta minulla oli pieniä vaikeuksia rintamasuunnan kanssa ja väkisin meinasi käsi vaihtua käännöksessä toiseen, huiskaisu kun tehdään samalla kädellä jolla liike jatkuu.

Treenien jälkeen muokkasin Pajun kuvat ja ryhdyin päivän ruumiillisen työn urakkaan, eli maalasin lauta-aidan. Se olikin isompi urakka, kun mitä olin kuvitellut ja saatuani sen viimeinkin valmiiksi oli minulla kiljuva nälkä, väsytti ja kiukutti. Olin sopinut Marin kanssa vievämme koirulit uimaan, joten söin pikaisesti, vaihdoin vähemmän maaliset vaatteet ja kävin hakemassa Marin sekä Epun, Stitchin ja Kipinän Ristarilta. Hiekkakuopilla oli aika paljon väkeä, mutta kyllä sieltä meidänkin laumalle tilaa löytyi. Myös Ellu osui paikalle Pintelin ja Haulin kanssa, joten koiralaumalla oli oikein antoisa reissu.

ps. päähän pistosta (viinilasillisen jälkeen) päätin lähettää yllä olevan Pajun piehtarointikuvan Lehtiyhtymän kesäkuvakisaan. Pääpalkintona on navigaattori, mut sehän ei miuta juurikaan kiinnosta, vaan haluan ainoastaan saada julkaistuksi mielestäni hauskan kuvan. Kuvan mukaan piti liittää kesäinen tarina, joten naputtelin seuraavaa:

"
Pajun kesäinen virnistys

Olimme ystäväni kanssa viettämässä koirinemme kesäistä päivää Ristinummella Järvenpäässä. Aurinko paistoi ja pieni tuulen vire leikitteli koiran turkissa. Nurmikko tuntui hyvältä pyreneittenpaimenkoira Pajun polkuanturoissa ja niinpä se kierähti nautinnollisesti pitkälleen ja nautti koko pienellä olemuksellaan kauniin kesäpäivän lämmittämästä nurmesta. Pajun iloista virnistystä katsellessa hymy levisi myös meidän ihmisten kasvoille. "