Tänään suuntasimme heti aamulla Tammistoon Räihän vastaanotolle. Jan tuntui erittäin tyytyväiseltä Joyn jalan käyttöön, sanoi ettei toiseen kertaan leikatut koirat välttämättä liiku tässä vaiheessa näin hyvin. Röntgenkuvista tuli sitten vähemmän hyviä uutisia, eli jalkaan sahattu halkio oli alaosastaan jatkanut hieman halkeamista. Tämä ei ole TTA-leikatuilla koirilla kovinkaan harvinaista, Jan kertoi että jopa kireä lihas voi aiheuttaa moisen. Sveitsissä ovat kehittäneet tuon ehkäisyyn konstin, jossa TTA-2-levyn kiinnityksen yhteydessä alimpaan porattuun reikään kiinnitetään neljään kertaan luun ympäri kiertävä sulava tikkilanka. Näin Joyllekin oli tehty, mutta siitä huolimatta luu oli päässyt hieman murtumaan. Tästä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, vaan viikko otetaan nyt extravarovaisesti ja toinen varovasti, jonka jälkeen halkeaman olisi pitänyt luutua kunnolla. Vautia koiruun on tullut viime päivinä sen verran paljon, että päätimme lopettaa särkylääkityksen, jotta edes vähän varoisi jalkaa. Joy pääsi eroon myös tikeistään, haava näytti hyvälle, pientä rupea sekä ylä- että alaosassa. Jos nyt kaikki menee hyvin, niin neljän viikon päästä on seuraava kontrolliröntgen.

ANAMNEESI: 2 viikon vas polven TTA-2 kontr. Paraneminen edennyt hyvin. Nyt jo venyttelee normaalisti ja lähes ontumaton, mutta lepuuttaa joskus ekat askeleet.

STATUS: Lähes ontumaton vastaanotolla (1/10). Istuminen hieman epäsymmetristä. Ei arista ext ja flex, ei krepitoi, lievä rajoitus flexiossa. Rtg: sahaus näyttää jatkuvan hieman. Oli 3 pv leikkauksen jälkeen ollut kivuliaampi kuin edellisenä pvnä ja sitten taas hiljalleen parantunut. HOITO: Pidettävä rauhassa seuraavat 2 viikkoa ja senkin jälkeen koko ajan hihnassa, mutta lenkkejä voi pidentää ja kävellä paksussa lumessa. Aloitetaan Cartrophen 0,4 cc. Omistaja antaa loput kotona. Syö j/d. Jos ei ongelmia, niin kuvataan 6 viikkoa leikkauksesta uudestaan.